RESOURCES

Dalam page ini, saya senaraikan tools, software, dan servis favourite saya sepanjang menjalankan bisnes online hampir 7 tahun.

Semua produk yang saya senaraikan disini memang saya rekomen.

Kalau anda serius nak grow dan mudahkan kerja-kerja bisnes online anda kelak, you should give ’em a shot!

Best Hosting & Domain :BlueHost

Kalau anda perlukan hosting dan domain untuk blog anda, saya rekomen BlueHost. Customer support pantas, performance pun laju, dan senang gila nak guna compare dengan hosting services yang lain.

elementor kartel digital

World's Best Page Builder : Elementor

Untuk design setiap page lebih cantik dan ikut selera saya, saya gunakan plugin Elementor Pro. Sangat mudah nak buat website jadi cantik. Drag & Drop je. Tak payah coding.

astra kartel digital

Lightweight Yet Powerful Theme : Astra Pro

Setiap website yang menggunakan WordPress, anda perlukan Theme. Theme ni macam ‘rangka’ keseluruhan untuk design website. Saya gunakan theme Astra Pro. Flexible dan ringan untuk buatkan website anda load dengan cepat.

Shopify Kartel Digital

Powerful & Easy eCommerce Solution : Shopify

Kartel Digital gunakan Shopify sebagai platform eCommerce untuk jual produk-produk digital. In fact, semua bisnes ecommerce dropshipping yang saya buat pun dibina menggunakan Shopify. Sangat user friendly and so powerful. Anda boleh cuba dulu sebab ada trial 14 hari. Kalau ngam terus on.

Find Winning Products In Minutes : SaleSource

Saya suka buat benda cepat dan tepat. Untuk itu saya perlukan data. Setiap bisnes ecommerce saya, saya akan gunakan SaleSource untuk spy dan cari produk hot dan berpotensi untuk saya jual sebagai Dropship. Anda boleh try 3 hari guna SaleSource. Kalau memudahkan, then boleh consider untuk subscribe.

Disclaimer : Setiap produk yang saya rekomen sebagai affiliate, akan beri saya sedikit komisen setiap kali anda buat pembelian. Komisen ini adalah ‘bahan api’ untuk buatkan blog ini sentiasa running. Jangan risau, tiada sebarang kos tambahan jika beli melalui link affiliate saya.

© All Rights Reserved 2020