4 Strategi Tarik Pelanggan Membeli Berulang Kali

Buat bisnes ni memang seronok kan? Seronok melihat reaksi gembira pelanggan apabila menggunakan produk kita. Tetapi, ada satu perkara yang boleh buat kita pening, iaitu bab marketing. Sejujurnya, kos untuk buat marketing memang tinggi. Kalau bisnes kita memang dah well established, mungkin boleh melabur lebih sikit dalam marketing. Tapi, kalau yang baru berjinak-jinak dalam bisnes […]

STRATEGI BERKESAN DAPATKAN KEPERCAYAAN PELANGGAN (PART 2)

Apabila mahu mulakan perniagaan, kita mesti berusaha nak tarik pelanggan supaya membeli dengan kita. Ilmu untuk meraih kepercayaan pelanggan tu perlu ada terlebih dahulu. Jadi, bagaimana perkongsian saya sebelum ni? Okey tak? Hari ini saya sambung bahagian kedua pula. Sebagai newbie dalam bisnes, memang agak susah untuk mendapatkan pelanggan. Ambil masa. Tetapi, dengan usaha dan […]

4 STRATEGI BERKESAN DAPATKAN KEPERCAYAAN PELANGGAN (PART 1)

Bayangkan anda melawat kedai online yang baru, buat kali pertama. Apa yang anda akan fikir dan jangka? “Betul ke produk ni bagus?” “Boleh percaya ke jenama ni, tak pernah dengar pun?” Anda tak tahu apa-apa tentang jenama tersebut, kualiti produk yang dijual atau sama ada ia berjaya memenuhi kepuasan pelanggan. Seperti kebanyakan pembeli, anda akan […]

4 TAKTIK TARIK PELANGGAN SEDIA ADA SUPAYA MEMBELI LAGI DARI STORE ECOMMERCE ANDA

Buat bisnes ni memang seronok kan? Seronok tengok reaksi gembira pelanggan apabila menggunakan produk kita. Tetapi, ada satu perkara yang boleh buat kita pening, iaitu bab marketing. Sejujurnya, kos untuk buat marketing memang tinggi. Kalau bisnes kita memang dah well established, mungkin boleh melabur lebih sikit dalam marketing. Tapi, kalau yang baru berjinak-jinak dalam bisnes […]

10 CARA TINGKATKAN AVERAGE ORDER VALUE STORE E-COMMERCE ANDA

Pada tahun 2021 ini, kita dapat lihat di media sosial, ramai rakyat Malaysia sudah mula buat bisnes online. Baik sepenuh masa atau sampingan. Bila dah berbisnes, of course kita akan fikir tentang sales. Semakin banyak sales, semakin kita bermotivasi nak buat bisnes. Bila banyak sales, maka bisnes kita sure makin power. Orang bisnes wajib tahu […]