ACCESSTRADE MALAYSIA : BUAT KOMISYEN AFFILIATE SEHINGGA RM 5 ANGKA!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Salah satu cara buat duit online yang saya paling suka adalah Affiliate Marketing.

Sebab saya hanya perlu promote saja.

Tak perlu buat produk, cari produk, simpan dan fulfill order.

Macam saya explain dalam artikel yang lain, untuk buat Affiliate Marketing, ada 2 cara untuk involve. Iaitu melalui:

  • Independent Affiliate Program
  • Affiliate Network / Marketplace.

But untuk pemula (newbie), saya sarankan anda buat duit dengan Affiliate Marketing melalui Affiliate Network.

Salah satu Affiliate Network yang semakin popular adalah ACCESSTRADE.

accesstrade

ACCESSTRADE ni agak baru dekat Malaysia, tapi dah lama bertapak untuk pasaran affiliate global.

So dalam artikel ni, saya akan cerita sikit pasal ACCESSTRADE, dan kongsi few success stories, as well as how to get started.

Jom!

ACCESSTRADE NI APA?

ACCESSTRADE ni adalah sebuah affiliate network yang berasal dari Jepun.

apa itu accesstrade

Dalam ni ada banyak brand dan niche yang anda boleh promote.

Dari barang-barang biasa, makanan, baju semua ada.

available merchant dalam accesstrade

Brand yang kita biasa dengar macam Lazada, Traveloka, dahmakan pun ada.

Nak list kan panjang. Nanti anda tengok la sendiri.

So, tak kesah anda ada blog ke, instagram ke, atau even Whatsapp saja pun boleh promote dan buat duit tau.

Asalkan anda pandai pilih niche dan produk yang ikut kesesuaian dengan audience anda.

SERIOUS KE BOLEH BUAT DUIT DENGAN ACCESSTRADE?

Yup. memang boleh.

Ini bukan scam macam MLM, skim piramid atau skim ponzi.

In fact ramai yang dah generate income lumayan melalui ACCESSTRADE.

Ada yang buat beberapa ratus. Ada yang buat beberapa ribu.

Lepas tu banyak recognition yang diorang dah dapat dekat luar negara macam International Performance Marketing Award 2020 dan lain-lain.

ACCESSTRADE ada share few success stories dengan saya jugak.

So jom kita tengok.

Success Story #1 : Alysha (Buat RM 135,000)

Alysha, seorang influencer yang tak lah ada followers yang ramai, tapi mampu buat jualan sebanyak RM 135,000.

Beliau promote salah satu campaign yang ada ACCESSTRADE dekat Whatsapp.

Hebat beb.

Tak perlu pun buat kedai online ke apa. Huhu.

Hasilnya dapat komisyen RM 7,700.

Success Story #2 : Syahirah Sabri & Neyra Shazeyra. (Buat RM 92,000)

Mereka berdua ni bukan influencer. 

Main sosial media suka-suka je macam kita.

Tapi sambil-sambil tu promote salah satu brand yang ada dalam ACCESSTRADE.

Hasilnya dapat RM 92,000 jualan.

Best kan?

Success Story #3 : Nurafifah (Buat RM 900,000)

Nurafifah ni lagi power.

Just promote dekat Twitter & Instagram, boleh dapat almost RM 1 juta jualan!

Komisyen dekat RM 42,800!

Nota sampingan:

Semua success stories yang ada ni tak guna pun medium atau pengiklanan berbayar.

Semua dari circle dan follower sedia ada.

Ramai orang main social media tapi tak tahu ada cara buat duit macam ni.

Rugi lah kalau korang dah tahu tapi tak buat affiliate dengan ACCESSTRADE.

Nak daftar akaun pun free je.

Amacam?

4 LANGKAH UNTUK MULA JANA INCOME DENGAN ACCESSTRADE.

Kalau anda rasa berminat nak cuba buat duit dengan ACCESSTRADE, anda boleh ikut langkah yang saya tunjukkan.

Step 1 : Daftar akaun ACCESSTRADE (Percuma)

Daftar terus akaun dekat ACCESSTRADE. 

Kalau anda klik button bawah ni, anda akan dapat extra RM 5 komisyen bila kempen yang anda promote nanti ada orang klik.

Step 2 : Pilih kempen/ merchant dan apply.

Lepas anda dah berjaya daftar, apa perlu anda buat adalah pilih kempen.

Kiranya anda kena pilih dulu brand atau produk mana yang anda nak promote.

Dekat dashboard utama, klik CAMPAIGN.

Then klik AVAILABLE CAMPAIGN.

Then TICK mana brand atau merchant yang anda berminat untuk promote.

Pastu klik APPLY.

Pilih ikut kesesuaian audience atau follower anda.

Then lepas dah decide, klik apply.

Step 3 : Dapatkan affiliate link kempen / merchant

Lepas dah apply, anda kena tunggu untuk aprroval.

Kebanyakan kempen dan brand akan approve immediately.

Bila dah approved, anda kene pergi ke tab AFFILIATED CAMPAIGN.

Then klik gambar macam rantai tu, untuk dapatkan link affiliate anda.

Copy LINK.

Link ini unik dan melekat pada akaun anda.

Maknanya, kalau ada sesiapa klik, dan beli produk yang anda promote, anda akan dapat komisyen.

So simpan siap-siap link affiliate anda di tempat yang mudah untuk cari.

Step 4 : Promote, promote, promote!

Now, anda dah boleh promote dan buat duit!

Senang je proses dia.

Apa pun masa nak promote, make sure pilih platform yang sesuai dengan target market dan follower anda.

Cadangan saya buat style softselling je.

Create story santai-santai.

Baru tak nampak macam salesman.

Kalau tak nanti orang lari. Hehe.

KESIMPULAN ACCESSTRADE MALAYSIA : BUAT KOMISYEN AFFILIATE SEHINGGA RM 5 ANGKA!

Apa pun saya memang suka Affiliate Marketing.

Tambahan lagi kalau anda ada akaun Affiliate Network macam ACCESSTRADE, lagi senang.

Apply sekali je untuk dapat access jual bermacam produk dan brand.

Komisyen pun boleh tahan.

Plus, cara untuk mula dan daftar pun senang sangat. Free pulak tu.

Amacam?

Bila nak mula?

p/s: Jangan lupa claim bonus komisyen RM 5 dekat sini.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
HAFIZ AZMAN

HAFIZ AZMAN

Content Creator at Dropship Kartel & Kartel Digital. Sometimes jadi consultant dan coach untuk bidang Digital Marketing, Online Business, dan eCommerce. Bercita-cita untuk ada band sendiri dan buat lagu. Tengok lah nanti dah kaya mungkin boleh ada masa explore pasal music pulak.
Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Masukkan emel anda untuk konten lebih padu, offer best, dan latest updates dari saya.

Mula Buat Blog Anda Dengan BlueHost!

Mula Buat Store Dropship Anda Dengan Shopify!

Mula Buat Duit Dengan Blog Melalui AccessTrade!

© All Rights Reserved 2020

kongsi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Suka Konten Saya?

Join mailing list saya untuk dapatkan latest tips, dan strategi untuk bantu anda buat duit online, dengan cepat & berkesan.